Inget stafettlopp på Sjöbodagarna

Det blir inget stafettlopp på årets Sjöbodagar helgen 28-29 september. För få lag har anmält sig och arrangerande Sjöbo IF drar sig därför ur.
Sjöbo • Publicerad 10 september 2002

- I fjor hade vi 22 lag om jag minns rätt och det är alldeles för lite. Att arrangera stafetten kräver en funktionärsstab på cirka 40 personer och om det då är 20 stycken fyramannalag så blir det 80 löpare på 40 funktionärer. Det säger sig själv att det inte går, säger Matti Mattsson i SIF:s fri-idrottssektion. Matti Mattsson bedömer att det behövs ungefär drygt 60 lag för att tävlingen ska ge någonting innehållsmässigt och ekonomiskt. - Med ett litet antal lag blir det ingen underhållning för publiken. Stafettloppen har för övrigt minskat på många platser under senare år, stafettmaran mellan Simrishamn och Ystad är ett exempel. Det är för svårt att få ihop lag som kan ställa upp, säger Matti. Det var elfte gången som stafettloppet gick i fjor. De första åren arrangerade Björnstorps IF, men Sjöbo IF tog över. Nu är det osäkert om det blir något löpande på Sjöbodagarna framöver. - Svårt att säga, intresset måste upp för att vi skall återuppta tävlingen.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.