Jill Sjöbos lucia

Jill Almqvist från Vollsjö kröntes igår till Sjöbos lucia. Vid en ceremoni på Gamla torg fick hon ta emot ett halssmycke av kommunalrådet Stefan Lundgren. "Det är jättekul att bli vald till lucia, fast jag blev lite skakig", berättade Jill efteråt.
Sjöbo • Publicerad 2 december 2002
Jill Almqvist och kommunalråd Stefan Lundgren. Bild: Thorsten Persson
Jill Almqvist och kommunalråd Stefan Lundgren. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

Nu väntar ett digert program för lucia och hennes sex tärnor. De ska göra en rad framträdanden, det första blir den 8 december. - Mest blir det den trettonde. Då kommer vi att lussa hela dagen. Jill Almqvist har just krönts till Sjöbos lucia och strax ska kommunalrådet Stefan Lundgren överlämna ett silversmycke i form av ett hjärta. Bild: Thorsten Persson Men redan på torget efter kröningen visade lucia och tärnorna prov på sin sköna sångkonst och framförde två melodier i stämmor. - Vi har övat en gång i veckan under november och dessutom håller de flesta på med musik eller sång, säger Jill. Jill har själv en gedigen musikbakgrund efter att ha gått i musikklass i Tomelilla i tre år. Kanske var det erfarenheten därifrån som gjorde att hon blev uttagen vid provsjungningen. - Det var kul att bli vald bland de 27 som ville vara med, det har vi alla sju som kom med tyckt varit det viktigaste. Fast lite extra är det naturligtvis att bli lucia och Jill berättar att hon kände sig lite skakig när Lundgren läste upp hennes namn. - Det är klart det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, den drömmen har väl alla haft, säger Jill innan hon ilar iväg till farmor och farfar som ska bjuda på middag.

Jonas Axelshult-Larsson jonas.axelshult@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.