Annons

Jörgen Göransson får årets utmärkelse

Han har inget emot att sticka ut hakan. Men samtidigt hävdar han att ödmjukhet är en viktig del i framgångsrikt företagande. I går belönades fastighetsmäklaren Jörgen Göransson med utmärkelsen Årets Företagare i Sjöbo 2010.
Sjöbo • Publicerad 10 september 2011
Jörgen Göransson blev Årets Företagare i Sjöbo 2010.
Jörgen Göransson blev Årets Företagare i Sjöbo 2010.Foto: Sprisse Nilsson

En idérik och driftig ledare vars företag vuxit till en marknadsledande position i Sjöbo och dessutom behållit sitt huvudkontor här. Det var några av motiveringarna när Företagarna i Sjöbo utsåg Årets Företagare i Sjöbo 2010: fastighetsmäklaren Jörgen Göransson. Det var i samband med Företagarfesten i Sjöbo i går som han fick ta emot utmärkelsen.

– Det finns många duktiga företagare här i trakten. Och jag hade inte tänkt tanken att jag skulle kunna få det här priset. Det som driver mig är viljan att sköta mitt företag på ett framgångsrikt sätt.

Annons

Och sedan han startade eget i Sjöbo år 2002 har hans företag vuxit till sig rejält – Göransson & Ask Fastighetsförmedling har nu bortåt 35 anställda och finns representerade på nio kontor i Sydskåne.

Jörgen Göransson är knappast känd som någon blyg viol som inte vågar lufta sina idéer i olika sammanhang och han har genom åren varit engagerad i både politiken och fotbollen i Sjöbo. Men samtidigt menar att han att ödmjukhet är en viktig egenskap bakom framgångsrikt företagande – ödmjukhet inför omständigheterna.

– Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Man utvecklas hela tiden, och det är viktigt att man erkänna misstag och lära sig av dem, inte bara slå ifrån sig. Och man måste vara ödmjuk inför varje kunds situation.

Sedan starten som egen företagare för snart tio år sedan har han haft företag både som en del i större kedjor och numera i helt egen regi. Och förändring är något han återkommer till.

– De flesta kan hålla med om att det är viktigt att kunna förändras. Men det är en annan sak att verkligen göra det.

Maria Sällberg
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons