Annons

Kämpar vidare för mastbygge

Sjöbo • Publicerad 30 maj 2005

Företaget 3G Infrastructure Services AB (3GIS) ger sig inte när det gäller radiomasten man vill bygga i Hemmestorp i närheten av Kulturens Östarp.

Miljö-och byggnadsnämnden har sagt nej till 3GIS bygglovsansökan och företaget har överklagat till länsstyrelsen. I kompletterande handlingar till länsstyrelsen utvecklar nu företaget sin syn på saken. 3GIS anser att platsen där man vill bygga den 60 meter höga masten plus två teknikbodar inte är skyddsvärd i sig. Man säger också att det saknas en annan lämplig placering som är radiomässigt godtagbar.

Vidare menar 3GIS att den visuella påverkan från masten är acceptabel. Det var bland annat den visuella påverkan kring kulturmiljön vid Östarp som nämnden ogillade. Företaget menar även att det fysiska ingreppet är litet och platsen går att återställa när man river masten.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons