Annons

Kvinna till intensiven efter grov misshandel

En 37-årig kvinna ligger på intensivvårdsavdelningen på Ystads lasarett efter att i eftermiddag blivit svårt misshandlad av en 29-årig man i centrala Sjöbo.
Sjöbo • Publicerad 5 augusti 2002

Kvinnan har omfattande skador, bland annat frakturer, i ansiktet. Ytterligare tre personer, bland annat en pojke, misshandlades av 29-åringen. Mannen greps av polis och sitter anhållen. Dramat utspelade sig i centrala Sjöbo strax efter klockan 13. Polisen fick ett larm från Systembolaget där den 29-årige mannen tagit tre vinflaskor och gått ut utan att betala. Mannen gick ut på Systembolagets parkeringsplats och fram till en äldre kvinna som var i färd med att lasta in varor i sin bil. Mannen skrek till kvinnan, som är helt obekant med mannen, att han ville ha hennes bilnycklar. Därefter började han sparka och slå med knytnävarna på kvinnan. Personer som befann sig på parkeringen lyckades avstyra misshandeln och istället begav sig mannen iväg till en lägenhet i närheten. Han bankade på dörren och när en man som befann sig i lägenheten öppnade så blev han genast misshandlad av 29-åringen. Mannen sprang därifrån med 29-åringen efter sig, som dock plötsligt vände om och återvände till lägenheten. 29-åringen krossade en ruta på baksidan och tog sig på så sätt åter in i bostaden. Där misshandlade han en pojke i yngre tonåren som skadades, dock ej allvarligt. Därefter gav han sig på kvinnan och slog henne upprepade gånger i ansiktet. I samband med misshandeln kom polis till lägenheten och lyckades ta hand om mannen. Polisen larmade ambulans som transporterade kvinnan till intensivvårdsavdelningen på Ystads lasarett. 29-åringen var enligt polisen påverkad vid tillfället och ska genomgå en droganalys. Polisen har hållit ett inledande förhör med mannen, men är av utredningstekniska skäl förtegen om vad han sagt i förhöret. Det finns enligt polisen ett förhållande mellan 29-åringen och personerna som befann sig i lägenheten. Vilket vill polisen inte heller berätta i nuläget. Polisen gjorde i eftermiddag en teknisk undersökning av lägenheten och ska inom kort hålla förhör med de fyra målsägarna och de vittnen som finns till händelserna. 29-åringen är misstänkt för misshandel i fyra fall, varav ett grovt, och stöld.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons