Annons

Löntagarkonsult kopplas in på Biomet

En löntagarkonsult ska nu granska Biomets planer på att flytta produktionen från Sjöbo till Frankrike. Det kom företagets ledning och de fackliga företrädarna överens om när de träffades på måndagsförmiddagen.
Sjöbo • Publicerad 1 februari 2010

– Löntagarkonsulten ska granska beräkningarna bakom företagets förslag, och titta på de olika enheter som berörs. Han ska också lyfta på alla stenar och se om det finns några alternativ, säger Bertil Åhnberg, ombudsman på IF Metall.

Medan löntagarkonsulten gör sin granskning vidtas inga andra åtgärder. Ett varsel till länsarbetsnämnden har redan lagts, men ingen anställd är uppsagd.

Annons

Från företagets sida bekräftar man att förhandlingarna mellan parterna nu kommit igång, och att en löntagarkonsult är inkopplad.Det var för 14 dagar sedan som personalen på Biomet i Sjöbo informerades om att ledningen vill flytta produktionen till Valence i Frankrike. Det skulle innebära att ett sjuttiotal jobb försvinner från Sjöbo. Försäljningsdelen på Biomet skulle dock finnas kvar.

Beskedet blev chockartat för de anställda. Så sent som i december 2008 skrev YA att det gick mycket bra för företaget i Sjöbo.

Biomet är ett multinationellt bolag med verksamhet i hela världen. Delar av den nuvarande produktionen i Valence är tänkt att flyttas till Kina.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons