Misstänkt i vapenhärva släppt

Den 20-åring som erkänt häleri och vapenbrott i samband med vapenkuppen i Lövestad har släppts ur häktet. 20-åringen överklagade tingsrättens häktningsbeslut och fick rätt i hovrätten.
Sjöbo • Publicerad 14 april 2004

Hovrätten ansåg inte att 20-åringen kunde skada utredningen. 20-åringen är dock fortfarande misstänkt. Kvar i häktet finns en 25-åring som erkänt häleri och vapenbrott men som förnekar att han varit med vid själva stölden samt en 24-åring och en 21-åring som trots nekanden är misstänkta för grov stöld, häleri och vapenbrott. I morgon, torsdag, har de tre männen suttit häktade i två veckor och då ska egentligen åtal vara väckt mot dem. Åklagare Lena Bredstedt kommer dock att begära förlängd åtalstid eftersom utredningen inte är klar. Fler förhör ska hållas och polisen väntar fortfarande på resultatet av de tekniska undersökningar som genomförts. Kort tid efter att fem personer gripits misstänkta för inblandning släpptes en av de misstänkta och nu är alltså ytterligare en person frigiven. Fem av de sex stulna jaktvapnen har återfunnits, ett är fortfarande försvunnet.

Åke Wiktorsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.