Misstänkte mordbrännaren misshandlad

Mannen som i lördags morse blev misshandlad i sin bostad i Vollsjö är samme man som är misstänkt för mordbranden på Säterivägen natten mot 1 maj.
Sjöbo • Publicerad 17 maj 2004

- Han har gett oss signalement på två yngre män och vi jobbar nu på att försöka hitta dessa personer, säger Anders Karlsson, chef för brottsroteln hos Ystadspolisen. Polisen rubricerar händelsen som misshandel och skadegörelse. Misshandeln inträffade vid femtiden på lördagsmorgonen. Några personer kastade först en sten genom rutan till altandörren i mannens bostad. Därefter tog de sig in och kastade sten direkt på honom. Hur långt tid misshandeln pågick har mannen inte kunnat ange, men det handlade om flera minuter. Förövarna försvann sedan från bostaden. Trots att mannen blödde kraftigt uppsökte han inte sjukhus förrän flera timmar senare. - Skadorna måste betraktas som allvarliga, men inte livshotande, säger Anders Karlsson, som inte vill gå in på om mannen även fått andra skador. Mannen säger att han inte känner personerna som attackerade honom. De var inte maskerade. Enligt Anders Karlsson har mannen svarat öppet på polisen frågor och inte gett intrycket av att han höll inne med något. - Huruvida händelsen har något att göra med att mannen är misstänkt för mordbranden vill jag inte spekulera i. Det kan ju handla om att han har fler ovänner, säger Anders Karlsson. Mannen anhölls kort efter branden på Säterivägen. Några dagar senare utredningshäktades han, men släpptes då kammaråklagare Ulf Forsberg inte ansåg att de nya uppgifter som framkommit räckte för att begära omhäktning. Utredningen om mordbranden fortgår och mannen är fortfarande misstänkt. Vid branden totalförstördes ett mindre hus. Mannen har också hörts om en rad mordbränder i orten, bland annat en brand i oktober i ett garage helt nära den senaste brandplatsen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.