Mordbrandsmisstänkt anhållen

Sjöbo • Publicerad 6 februari 2007

Mannen som greps i samband med lägenhetsbranden på Planteringsgatan i Sjöbo i måndagskväll, anhölls på tisdagsmorgonen.

Mannen är 41-år gammal och har från och till bott i lägenheten som brann. Han är dock inte skriven på adressen.

41-åringen är nu misstänkt för mordbrand.

Någon naturlig förklaring till branden kunde polis och brandkår inte se på tisdagskvällen. Polisens tekniker skulle undersöka lägenheten under tisdagen.

Larmet kom vid 18-tiden och det brann för fullt när räddningstjänsten anlände. Brandmännen befarade först att elden skulle sprida sig till taket, men man lyckades begränsa den.

Enligt en första uppgift till YA sent på tisdagskvällen skulle inga andra lägenheter ha skadats eller ha behövt evakueras. Senare visade det sig att lägenheten under fick vattenskador och lägenheten mittemot fick rökskador.

– Men det rörde sig om lättare vatten- och rökskador, säger Jan-Erik Andersson som var räddningsledare vid branden.

Några boende i angränsande lägenheter fick också evakueras under inledningsskedet av branden.

– De fick lämna lägenheterna under en kortare tid. Det här huset är byggt 1964 och har gjutna väggar. De gör att lägenheterna är bra brandceller som ger skydd vid bränder, säger Jan-Erik Andersson.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.