Annons

Musikaliska gäster underhöll på Solkullen

Medelåldern på äldreboendet Solkullen i Vollsjö sjönk tillfälligt när fyra gymnasister från Lunds dans- och musikalgymnasium dök upp för att sjunga och spela efter kvällsmaten häromdagen.
Sjöbo • Publicerad 14 oktober 2010
Foto: 

Desirée Persson, Johanna Fransson, Lisa Lindén sjöng och Victor Hjalmar både sjöng och kompade på gitarr i ett litet program med både psalmer och stämningsfyllda sånger av bland andra Mikael Wiehe.

Två av de fyra har lokal anknytning – Desirée Persson är från Vollsjö och Victor Hjalmar är från Sjöbo. Och tillsammans med de två andra håller de nu på med ett projekt som ska redovisas i form av ett framträdande i en kyrka i Kristianstad i början av november.

Annons

– Det vi framförde här i Vollsjö var en lite omarbetad och förkortad variant av den musik vi ska sjunga i kyrkan, berättar Desirée Persson – som nog många känner igen som Sjöbo Lucia år 2008.

De fyra går sista året på gymnasiet i Lund, som har totalt ett sextiotal elever i varje årskurs. Och redan nu är tankarna på vad som ska hända efter utbildningen nästa år.

Drömmen för alla fyra är att söka vidare till någon annan musikal- eller liknande utbildning.

– Alla pratar om det och tänker på det nu. Det är jättemycket att tänka på med att söka stipendier och så vidare, säger Victor Hjalmar, som fick höra talas om utbildningen i Lund strax innan han skulle söka till gymnasiet.

Desirée Persson har liknande tankar:

– Om man får drömma så hoppas jag kunna få åka till London och gå en utbildning där.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons