Annons

Nej till vindmöllor vid Ry

Det har inte framkommit något nytt som leder till att vindkraftverk vid Ry bör godkännas. Det anser Mark- och miljödomstolen.
Sjöbo • Publicerad 27 september 2011
Vindkraftverk.
Vindkraftverk.Foto: 

Det är företaget Ramström vind AB som överklagat länsstyrelsens nej till verk vid Ry. Men inte heller mark- och miljödomstolen finner skäl att ge tillstånd till etableringen.

Därmed har det blivit nej till verket i samtliga instanser från kommunen och uppåt.

Annons

Ramström vind påtalar att vindkraftverket inte kommer att ha någon betydande påverkan på vare sig naturen eller friluftslivet.

Företaget noterar också att det bör ligga i flera parters intresse, däribland kommunens, att bana väg för etablering av vindkraft och främja en hållbar utveckling.

Olämpligt område

Kommunen har svarat att det är av största vikt att generella argument som ”en hållbar utveckling” inte kan motivera en etablering. I stället måste förutsättningarna på platsen ligga till grund för ett tillstånd.

Området har tidigare pekats ut som olämpligt för vindkraftverk i det material som kommunen tagit fram.

Mark- och miljödomstolen i Växjö anser inte att det framkommit något i företagets överklagande som motiverar ett ändrat beslut. De ansluter därmed till de andra instanserna och avslår överklagandet.

Taner Caliskan
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons