unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nu har sökandet efter Sjöbo lucia 2019 startat

Traditionen fortsätter. Nu söker Sjöbo ungdomsorkester deltagare till årets luciatåg och det ser redan ut att finnas ett större intresse i år.
Tindra Schön, Sjöbo lucia 2018, kröns av Wilma Lindbäck, lucia 2017. Om några månader är det dags för en ny kröning på Gamla torg.
Tindra Schön, Sjöbo lucia 2018, kröns av Wilma Lindbäck, lucia 2017. Om några månader är det dags för en ny kröning på Gamla torg.
Foto: Mark Hanlon

Det blir en Sjöbo lucia även 2019. Det är den absoluta förhoppningen.

– Vi fick in en del anmälningar redan efter jul i fjor och vi har fått en del nya nu också, berättar Eleonor Nilsson i ungdomsorkestern.

Det har gått en vecka sedan de gick ut på sociala medier och meddelade att det blir luciafirande och gensvaret har varit positivt.

Eleonor Nilsson säger att de också kontaktat alla körledare i kommunen och de uppger samstämmigt att de är fler tjejer som är aktiva i den nya årskull som nu kan anmäla sig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Den som vill vara med i luciatåget ska vara född 2003 eller tidigare.

Förra året fick ungdomsorkestern ta hjälp av några kandidater från året innan för att fylla ut tåget när det var dags för framträdanden.

– Alla som var med i fjor är positiva till att hjälpa till i år om det skulle behövas.

Det krävs minst sex deltagare för att kunna upprätthålla stämsång och dessutom måste de klara av att framträda även om någon blir sjuk.

I stort ser programmet ut som det brukar med kröning på Gamla torg i samband med skyltsöndagen och lussande på äldreboende och företag.

Naturligtvis blir det också ett offentligt firande i Folkets park på kvällen den 13 december.

– Vi har funderingar på att göra det lite maffigare i parken med ett lite större tåg. Det är en stor sal sången ska höras i.

Elinore Uvemark repeterar in luciasångerna med kandidaterna som vanligt.

Det går att lämna in anmälningar fram till den 4 oktober. Det sker via Facebook eller instagram, sök efter Sjöbo lucia, eller mejl till Sjöbo ungdomsorkester.