Annons

Ny sångseger för Sjöbo-Anna

I villaträdgården på Taktgatan i Sjöbo är det lugnt och stilla. Solen gassar, blommorna blommar och några humlor surrar slött. För Anna Hansson är det stor skillnad mot glamouren kring TV-programmen Sikta mot stjärnorna och Popstars och för all del även talangtävlingen Sommarchansen i Malmö som Anna vann i förra veckan.
Sjöbo • Publicerad 22 augusti 2002
Anna Hansson. Bild: Tomaz JönssonFoto: 

Mellan de publika evenemangen är Anna Hansson en högst vanlig och jordnära 18-åring. Som sommarjobbar på Tosselilla, extraknäcker i Pe-Ge's Gatukök och spelar fotboll i Sjöbo IF. Och som verkar ta saker och ting som de kommer. Framtiden, till exempel. Anna Hansson segrade i Sommarchansen. Bild: Tomaz Jönsson." BORDER="0"Anna Hansson segrade i Sommarchansen. Bild: Tomaz Jönsson. - Jag vet inte vad jag vill bli, jag funderar på någon musikutbildning. Fast inte musikal, eller kanske... jag får se. Det viktigaste just nu är att gå ut gymnasiet, säger Anna Hansson. Men Annas dröm är att stå på scen, att bli artist. På sikt kanske med egna låtar eller i alla fall med en egen stil. De framträdanden hon gjort hittills har varit med kända låtar som gått hem hos publiken och i stugorna. Mest känd är hon för sina Celine Dion-tolkningar, som hon framträdde med både i Sikta mot stjärnorna och Sommarchansen. - Jag vill komma ifrån det lite och inte bli en Celine Dion-wannabe. Fast jag kommer alltid att vilja sjunga hennes låtar, hon är bäst, säger Anna Hansson. Sommarchansen var den första stora talangtävling som Anna vunnit. Hon framförde låten Think Twice så bra att juryn bestämde sig för att utse henne till vinnare bland de tio finalisterna. - Jag blev jätteöverraskad. Jag håller alltid nere förväntningarna för att slippa bli besviken. De andra var otroligt duktiga, säger Anna Hansson. Hon blev ännu gladare när hon fick priserna. En tavla, en skivinspelning och en valfri resa till ett värde av 6 000 kronor. - Det är jättekul, jag har alltid velat resa och det längsta jag varit hittills är Turkiet, säger hon. Hur skivinspelningen ska gå till har hon inte så bra koll på än. Men troligen blir det en skiva som hon använder för att skicka runt till olika skivbolag. Det handlar mycket om att synas och det är också därför som det är viktigt att vara med i olika talangtävlingar. Där finns ofta talangscouter som har kontakter i branschen. En bransch som inte är lätt att komma in i. - Man ska ha mycket tur. Det handlar om att ha rätt kontakter och att det är rätt person som upptäcker en, säger Anna som känner en viss osäkerhet inför framtiden. - Jag ska satsa 110 procent men tänk om det inte går, säger hon. Anna har varit med i uttagningar till TV-programmet Popstars som ska sändas någon gång i höst och där vinnaren kommer att hårdlanseras. Men hon får inte berätta hur det har gått. Men om hon vinner lär vägen mot drömmarnas mål bli en aning rakare. Fotnot: De som vill höra Anna Hanssons framträdande i Sommarchansen får möjlighet till det i slutet av september, då Radio Malmöhus program Estrad sänder finalen. Exakt tidpunkt är ännu inte spikad.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons