Annons

Nya framgångar för YA

Ystads Allehanda fortsätter att redovisa framgångar när det gäller upplagan. Tidningen har gått förbi huvudkonkurrenten, Skånska Dagbladet, i såväl Sjöbo som Skurup.
Sjöbo • Publicerad 3 mars 2003
YA:s personalstyrka i Sjöbo. Bild: Jan-Olle Persson
YA:s personalstyrka i Sjöbo. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

- Det är mycket glädjande. För första gången i modern tid är vi störst i alla våra kommuner, säger Margaretha Engström, chefredaktör på Ystads Allehanda. Personalstyrkan på kontoret i Skurup tror att upplageökningen beror på god journalistik och mycket lokala annonser. Fr v: Pernilla Schöld, annonsavdelningen, Lotta Carlsson, kundtjänst och Matz Jönsson, redaktionen. Bilder: Jan-Olle Persson Den senaste mätningen från Tidningsstatistik, TS, visar att YA har ökat med inte mindre än 540 exempelar i Sjöbo. Motsvarande ökning i Skurup ligger på 182 exemplar. - Det är ett resultat av en medveten satsning på att bli ännu bättre. Det är två expansiva orter som har framtiden för sig. Kommunerna är stadda i ständig förändring, vilket är journalistiskt mycket intressant att bevaka, säger Martin Runol, nyhetschef på tidningen. YA:s upplaga är nu alltså 3 165 prenumeranter i Sjöbo och 2 242 prenumeranter i Skurup. Även Skånskan har ökat, med 198 exemplar i Sjöbo och 64 exemplar i Skurup. Framgång ska firas. På kontoret i Sjöbo blev det i går tårta för Leif Möller, redaktionen, Jutta Jönsson, annonsavdelningen, Britt Risberg, redaktionschef, Winnie Bitelius, kundtjänst och Andreas Mårtensson, redaktionen. Britt Risberg är chef för redaktionerna i Skurup och Sjöbo. Hon menar att siffrorna är ett bevis på att man är på rätt väg. - Vår målsättning är att skriva angelägna artiklar som berör våra läsare och som handlar om nära ting. Det gäller både stort som smått. Det betyder också att vi kommer att fortsätta granska makthavarna, säger hon. YA:s sportredaktion får också ta på sig en del av anledningen till upplageframgångarna i Skurup och Sjöbo. - Vi satsar hårt på att lyfta fram den lokala idrotten och är extra vaksamma i det dagliga nyhetsarbetet. Bland annat har vi en möjlighet att bevaka sena matcher på ett bättre sätt än konkurrenten, säger Jan Ohlsson, sportchef på YA. YA:s sportredaktion lovar att den offensiva satsningen kommer att forsätta. Fotnot: YA:s upplaga är i dag 25 400 exemplar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons