Nya undersköterskor utexaminerade

20 nya undersköterskor har nu tagit examen vid Komvux i Sjöbo. I går fick de ta emot diplom och välgångsönskningar vid en högtidlig avslutning i Södra Åsums kyrka, där komminister Katarina Mårtensson medverkade.
Sjöbo • Publicerad 19 december 2002
Bild: Britt Risberg
Bild: Britt RisbergFoto: 

Många av de nyutexaminerade undersköterskorna har redan anställning, åtminstone vikariat, och kan se fram emot en ljus arbetsmarknad. - Det känns underbart, kanon! utbrast Kajsa Jönsson, när hon gick ut ur kyrkan, med diplomet i handen. Hon har jobbat inom vården i tio år, och vikarierar nu på Solkullen i Vollsjö. - Jag trivs bra där, och nu när jag har undersköterskeexamen har jag lättare att få ett fast jobb, förklarade hon. Annika Ohlin-Svensson fick förutom undersköterskeexamen även slutbetyg från Komvux. Hon har alltså en fullständig gymnasieutbildning med behörighet till högskolan. - Jag började läsa i Malmö, och har läst i Sjöbo de sista två åren, berättade Annika Ohlin-Svensson som för närvarande har en tjänst på Blentarpsgården. Dagens undersköterskeexamen vid Komvux var den första som sker vid jultid. Gruppen startade efter nyår för två år sedan, eftersom det då var en stor efterfrågan på omvårdnadsutbildning. Komvux i Sjöbo har nu utbildat omkring 150 undersköterskor, och det största behovet tycks för närvarande vara täckt. Det startar i dagsläget inga nya kurser i omvårdnad, och till nästa jul går den sista kullen ut.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.