Nytt liv i nerlagd restaurang
2017 startade verksamheten med kafé och bistro i fastigheten efter att den under många år varit tidningshus.
Men sedan omkring ett och ett halvt år har lokalen stått öde.
– Vi tittade på olika restauranger, det är många som gått i konkurs nu efter corona. Men den här hade inte gått i konkurs, fastighetsägaren sökte bara någon som ville driva verksamheten, berättar Jonatan Moses.
Själv har han studerat medicinsk kemi och bland annat arbetat på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Men sedan tre år tillbaka är hans yrkesbana helt förändrad. Han har, som han själv uttrycker det, ”gästkockat” på restauranger i Sverige och Danmark.
– Redan som liten fick jag lära mig laga mat av min mormor och jag har kvar hennes svarta läderinbundna kokbok.
Annars är han självlärd. Men precis som när det gäller forskning framhåller han att det gäller att ta till sig av den kunskap som redan finns.
Konceptet för nya Palladium ska vara god mat lagad på bra råvaror. Lunchtid blir det betoning på husmanskost och kvällstid i grunden svenska och danska rätter men med franska influenser.
Jonatan Moses säger att det ska vara öppet alla dagar i veckan men på söndagarna serveras enbart en söndagmiddag.
Med tiden vill de även se till att det händer saker på Palladium.
Kicki Malm leder Barnens scen i Folkets park i Malmö och ambitionen är att kunna låta teateruppsättningar för barn gästspela.
– Det kan också bli trubaduraftnar och så planerar vi för event som vin- och whiskykvällar.
Än så länge har de inte fått alkoholtillstånd men Jonatan Moses räknar med att det ska vara klart till verksamheten ska starta vid månadsskiftet.
För att klara av att hålla öppet med både frukost och a la carte kommer två kockar att hjälpa till på timbasis.
Det faktum att Palladium ligger granne med Sjöbo Gästis bekymrar inte.
– Jag hoppas vi på sikt kan samarbeta. De har till exempel tillgång till övernattning.