Ökad spaning ligger bakom knarktillslag

Spaningsgruppens närvaro i Sjöbo är förklaringen till de många narkotikatillslagen i Sjöbo i veckan. I dag begärs en av de misstänkta langare som gripits i Sjöbo häktad.
Sjöbo • Publicerad 2 februari 2007

I tisdags kväll såg polisens spanare hur en man i femtioårsåldern sålde narkotika till en kvinna på öppen gata i Sjöbo. Mannen greps och anhölls.

I dag avgörs om han också ska häktas. Och den 48-åring som greps i onsdags, också han misstänkt för narkotikaförsäljning, satt fortfarande anhållen i går. Under onsdagen stoppades somYA berättade i går också flera drograttfyllerister i Sjöbo.

De många ingripandena de senaste dagarna beror inte på att det skulle vara mer narkotika eller mer aktivitet bland missbrukare. Orsaken är i stället att polisens spaningsgrupp riktat in sig på Sjöbo de senaste dagarna, en list polisinspektör Mikael Björk vid spaningsgruppen. – Nu har spaningsgruppen varit i Sjöbo ett par pass och då blir det resultat. Vi har goda kunskaper om missbrukarna och hur situationen ser ut i Sjöbo.

Att det åtminstone när det gäller den ena fallet av försäljning sannolikt rörde sig om heroin är inget ovanligt, enligt Mikael Björk.

– Generellt är det så att det är mycket heroin i Sjöbo. Det har varit så i flera år. Det handlar uteslutande om brunt heroin, som oftast röks.

I fallet med 48-åringen som greps i onsdags hittades också narkotika.

Hasse Persson, inre befäl vid Ystadspolisen, var under torsdagen fortfarande förtegen om var narkotikan hittats, med hänsyn till den pågående utredningen. Inte heller ville han gå in på vilken slags narkotika det rörde sig om.

Ulrika Wangel

0416-192 14

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.