Annons

Okej till detaljplanen golfbanan

Detaljplanen för Björka 18:1, det vill säga golfbanan, segar sig så sakta genom de byråkratiska kvarnarna.Nu är det färdigmalt i kommunstyrelsen och där hade majoriteten inget att erinra mot detaljplaneförslaget.
Sjöbo • Publicerad 16 augusti 2002

Vänsterpartisten Lucas Lennartsson sade dock nej i kommunstyrelsen. Han menade att det fanns andra och bättre placeringar än Björkafältet för en golfbana. I sammanhanget har även en nära granne till den planerade golfbanan yttrat sig. Grannen, som själv är golfare, vill flytta fyra hål, hål nummer 11,12, 13 och 17, i riktning mot ett grustag då man upplever att framförallt hål 12 och 13 kommer alldeles för nära deras hus. - Detta är vårt sommarparadis, förstör inte detta för oss. Vi bor här, min familj med tre barn. Mina svärföräldrar bor i ett hus intill med våra hundar. Vi vill inte bli störda och golfspelarna vill inte bli störda, skriver grannen som alls inte är negativ till golfbanan i sig. Vägverket har också hört av sig, åter igen får man väl säga. I ett tidigare yttrande har Vägverket påpekat att spel med inriktning mot vägen inte får ske och att hål nummer 14 av denna anledning måste flyttas. I den senast presenterade illustrationen hade banbyggarna inte flyttat detta håll. Vägverket begär nu att ändringen utförs.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons