Annons

Orans camping kan bli fyrstjärnig

Fritidsnämnden i Sjöbo kommun ställer sig positiv till att campingplatsen i Sjöbo Ora byggs ut till att bli fyrstjärnig.
Sjöbo • Publicerad 22 augusti 2002

Men först ska nämndens presidium och fritidschefen Bo Odéen utreda vad som behöver göras och vad det kostar. Klart redan nu är att det handlar om miljonbelopp. Förslaget att bygga ut campingplatsen väcktes av centerpartiet i maj. I en motion till kommunfullmäktige föreslog centern att hela Oran utvecklas till ett attraktivt rekreations- och friluftsområde. Centern vill bland annat att man förbättrar och anlägger nya parkeringsplatser, rastplatser och vand-ringsleder, möjliggör tillträde för funktionshindrade personer och sätter upp informationsskyltar med kartor och presentation av området. Campingplatsen bör dessutom bli fyrstjärning, menar centern. Men för det krävs en hel del. Bland annat att livsmedelsbutiken och restaurangen byggs ut rejält och att en välutrustad lekplats anläggs. Innan fritidsnämnden avger ett slutligt yttrande i frågan vill man veta exakt vad som fordras för att höja standarden.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons