Annons

Orebackens pist står redo

"Om vädret tillåter kommer liften i Orebackan att hållas öppen", står det i kommunens katalog över sportlovsevenemang. Och nog tillåter vädret alltid. Hela onsdagen snöade det så att allting blev vitt, vitt, vitt.
Sjöbo • Publicerad 20 februari 2002
BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

I dag klockan 12 öppnar följaktligen backen för allmänheten. I går eftermiddag jobbade Kent Nilsson och Tommy Nilsson från Fritidsförvaltningen frenetiskt med att förberedda pisten. Snötäcket var ett par decimeter tjockt i den cirka 120-130 meter långa backen. Tommy körde med en snöskoter upp och ner för sluttningen medan Kent plogade undan snön från parkeringsplatsen. - När vi kör med skotern i backen så pressas snön samman och får en isskorpa. Den håller bra att åka på ett par dagar även om det skulle bli mildare väder, berättade Kent. I dag, torsdag, skall Kent och Tommy köra upp skidspår i skogen för de som vill åka skidor horisontellt, det vill säga om skotern funkar. - Vi har två snöskotrar hos Fritidsförvaltningen, men den ena är för tillfället sönder, sade Kent för att minuterna senare konstatera att även den andra skotern fick problem. Det sliter hårt på kopplingen att köra upp och ner i Orebacken.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons