Annons

Per-Ingvar Magnusson i tingsrätten

På onsdag är det muntlig förberedelse i målet mellan Skånes Valförbund, med Carl P Herslow i spetsen, och sjöbopartisten Per-Ingvar Magnusson.
Sjöbo • Publicerad 17 augusti 2002

Skånes Valförbund, som består av ett antal missnöjespartier, har stämt Magnusson på miljonbelopp för att han, enligt Herslow, som ordförande regelvidrigt upplöste föreningen i maj 2000. Herslow anklagar Magnusson för att inte ha återställt förbundets tillgångar till Skånes Valförbund när föreningen senare återbildades. Herslow menar att Magnusson är juridiskt ansvarig för det enligt honom olagliga beslutet och därigenom också ansvarig för den ekonomiska skada, bland annat i form av uteblivet partistöd, som förbundet lidit. När stämningsansökan lämnades in för två år sedan var skadeståndskravet närmare två miljoner kronor, men då var inte uteblivet partistöd för 2000 och 2001 inräknat.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons