Politikerna står fast vid beslut

Magnus Karlsson (M), ordförande i familjenämnden, säger att beslutet att senarelägga morgnarna för eleverna i Blentarp inte väckt protester från något parti som är representerat i nämnden.
Sjöbo • Publicerad 7 maj 2012

-Det var ingen som yrkade bifall till föräldrarådets skrivelse. Men det är inget utslag av att vi är ointresserade eller bara vill göra livet surt för folket i Blentarp.

Magnus Karlsson håller fast vid att det ska vara samma tider på alla skolor.

-Det här är en tanke som genomsyrar hela vår verksamhet. Även när det gäller fritidsverksamheten ska tiderna vara desamma.

Magnus Karlsson hänvisar till den översyn inom fritidsområdet som just nu pågår i kommunen. Han hoppas att den ska hinna bli klar och kunna gälla från i höst även den.

-Vi ser över tider på fritidsgårdarna. Det ska vara samma beslut som gäller för hela kommunen.

Han säger att skolans tider ska synkroniseras med fritidsverksamhetens. För en viss åldersgrupp ska det vara öppet vissa tider och dessa ska gälla för hela kommunen.

Magnus Karlsson ifrågasätter lite grand hur stort problemet med skoltiderna i Blentarp egentligen är. Han tror inte att alla är lika kritiska som de mest röststarka.

Louise Löfgren
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.