Postens företagsservice finalpå den stora omorganiseringen

På fredagen invigdes det nya postcentrat vid Getinggränd i Sjöbo. Hädanefter är det hit företagen skall vända sig för in- och utlämning av försändelser.
Sjöbo • Publicerad 8 februari 2002
Ett paket betyder så mycket. Kundmottagarna Eva Mårtensson och Britt Marie Johnsson skall se om så att företagens paket hittar till rätt adress. BILD: BASS NILSSON
Ett paket betyder så mycket. Kundmottagarna Eva Mårtensson och Britt Marie Johnsson skall se om så att företagens paket hittar till rätt adress. BILD: BASS NILSSONFoto: 

Ett paket betyder så mycket. Kundmottagarna Eva Mårtensson och Britt Marie Johnsson skall se om så att företagens paket hittar till rätt adress. BILD: BASS NILSSON"Ett paket betyder så mycket. Kundmottagarna Eva Mårtensson och Britt Marie Johnsson skall se om så att företagens paket hittar till rätt adress. BILD: BASS NILSSON Här finns också företagens postboxar. Redan på premiärdagen kom en strid ström av företagskunder till nyskapelsen. Det här är sista delen i postens stora omorganisering för Sjöbos del. Nu är det post-i-butik som gäller för privatkunderna och som sagt, Getinggränd för företagarna. - Vi försöker styra företagskunderna hit, men om en privatperson skulle komma in till oss för att skicka ett paket så går det givetvis bra. Däremot kan privatpersoner inte hämta ut sina försändelser hos oss, säger Ingvar Hall, postcenterchef. - Vi har fått mycket fina lokaler här. De är oerhört rationella och fungerar perfekt vid in- och urlastning. Lokalerna går inte att jämföra med hur vi hade det på vår gamla adress på Norregatan där det var trångt och svårarbetat, säger Hall. Jesper Melsen, som här är på väg att hämta sin företagspost, får längre väg till Posten."Jesper Melsen, som här är på väg att hämta sin företagspost, får längre väg till Posten. I går var det öppet hus och alla kunder kunde titta in bakom disken. Men från och med idag är själva postlokalen stängt område för obehöriga. Kunderna får gå till kunddisken där ett antal kundmottagare står beredda. Lokalerna är helt ombyggda vad gäller butiksdelen och boxavdelningen som rymmer 120 boxar. Men själva adressen är en gammal bekanting. Sedan november 1999 har kommunens alla brevbärare utgått från Getinggränd som ligger i närheten av västra rondellen. - Vi har fått fina parkeringsytor också så jag tror inte det skall bli någon trängsel för kunderna, säger Ingvar Hall. Getinggränd är nu en arbetsplats för 24 tjänster fördelade på cirka 30 anställda. Här finns bland andra 13 lantbrevbärare och sju stadsbrevbärare samt ett antal kundmottagare och administrativ personal.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.