Punkten önskar kortare dagar

Eftersom den östra utfarten har stängts, räknar inte Punkten längre med att kunna få några spontana kafébesökare från väg 11.
Sjöbo • Publicerad 15 februari 2007
Punktens servering och kiosk kommer mestadels att följa badets öppettider i sommar. BILD: SPRISSE NILSSON
Punktens servering och kiosk kommer mestadels att följa badets öppettider i sommar. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Punktens arrendatorer ansöker därför om att få minska sitt öppethållande i kiosken och restaurangen i sommar.

I sitt kontrakt med kommunen har arrendatorerna lovat hålla öppet till klockan 21 på kvällarna under somrarna. Och de hade tänkt satsa bland annat på spontana besökare, som kommer från Österlenhållet på väg 11. Men nu är den infarten till Sjöbo avstängd.

– I stället för att vara det första kaféet man kommer till, blir vi det sista, konstaterar Pia Lasson, en av arrendatorerna. Hon och hennes kolleger vill nu ändra kontraktet, så att kioskens och serveringens öppettider följer badets, det vill säga till klockan 18 de flesta kvällar, och klockan 20 måndagar och onsdagar.

– Sedan kan vi ändå vara flexibla, och ha mer öppet, om det visar sig behövas, sägerPia Lasson.

– Vi kommer också att ta emot beställningar från till exempel grupper som vill spela minigolf och äta på serveringen.

I stället för att tvingas ha öppet under tider då det inte kommer några besökare, tänker Punktens arrendatorer lägga sin energi på annat.

– Vi planerar att ordna lite olika arrangemang, som räkfrossa, tacokvällar och musikaftnar. I stället för att konkurrera med de kaféer som finns i Sjöbo, ska vi vara ett komplement och erbjuda lite andra aktiviteter.

Kultur-, turism- och fritidsnämndens arbetsutskott ska nu ta upp f rågan om förändringen i öppet-tiderna.

Britt Risberg

0416-192 11

britt.risberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.