Rattfull togs utanför Systemet

Två rattfyllerister inom 20 minuter. Det blev resultatet när polisen spanade efter onyktra bilister i Sjöbo under lördagsförmiddagen.
Sjöbo • Publicerad 26 september 2009

Förste man ut var en man i 50-årsåldern som misstänkt för rattfylleri i samband med att han stoppades utanför Systembolaget på Östergatan i Sjöbo.

Mannen stoppades klockan 10.40 och medtogs av polisen efter det att ett utandningsprov visat att han hade 0,52 promille i kroppen.

Omkring 20 minuter senare, vid elva-tiden, var det dags för nästa rattfyllerist. Även denna gång var det en man i 50-årsåldern som drog till sig polisens intresse.

Mannen sågs vingla ut ur sin bil och in i en butik längs Lilla Östergatan - och då slog polisen till. Mannen medtogs för provtagning, men fick lämna blodprov. Något resultat på huruvida mannen var rattfull eller inte kan därför inte redovisas ännu.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.