S röstar mot Skånesågsköp

Socialdemokraterna kommer att rösta nej när frågan om att kommunen ska köpa nerlagda Skånesågen kommer upp i fullmäktige.
Sjöbo • Publicerad 7 maj 2004

Kommunledningen har beslutat att köpa hela anläggningen för fem miljoner. -?Vi är inte motståndare till att man köper - men vi menar att det är alldeles för dyrt. Man skulle prutat priset till tre miljoner. Risken är nu att man inte får ekonomi i projektet med tanke på att det kostar att riva de gamla byggnaderna med mera. Och det där med att två livsmedelskedjor skulle hamna i en budsituation som trissar upp priset, det tror jag på när jag håller köpekontraktet i handen, säger Bo Nilsson. Nilsson menar att kommunen redan har strukit så hårt i investeringsbudgeten att det är svårt att försvara det här köpet. -?Om läget är så attraktivt, varför säljer då inte Skånesågen själv marken till någon hugad spekulant som kan bygga på tomten.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.