Annons

Samling inför stora vårkonserten

Trumpeten hamnar i centrum på Sjöbo ungdomsorkesters vårkonsert till helgen. Men redan i lördags sattes tonen inför spelningen.
Sjöbo • Publicerad 10 mars 2014
Övning ger färdighet. Paul Andersson leder ungdomsorkestern under helgens repetition. Allt ska vara så perfekt som möjligt inför vårkonserten på söndag.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg
Snacket på fikapausen och under middagen på kvällen är viktigt för gemenskapen i orkestern.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg
Trumpetsektionen med Freja Alvesalo, Victor Pihl, Josefine Bengtsson, Julia Hallberg och Tilda Joneby ska tränas lite extra av Magnus Johansson.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg

– Yes, det är mycket som är bra men ibland blir det lite smetigt. Men Magnus får ta spetsen.

Paul Andersson leder orkestern genom repetitionen inför nästa helgs stora konsert med trumpetaren Magnus Johansson.

Annons

Som vanligt är arenan Färsingahallen och ambitionen i en del melodier och partier är att verkligen få till en kraftig ljudbild.

– Det ska vara så det skramlar i hela hallen, fortsätter Paul Andersson.

I lördags hade Sjöbo ungdomsorkester en heldag på musikskolan. Förutom repetition innehöll den en spelning via Skype i samband med att tyska vänorkestern Schönenbecker Jugend Blasorchester höll sin vårkonsert på kvällen.

Dagen avslutades så med finalen i Melodifestivalen.

Några som kommer att drillas lite extra nästa helg är trumpetarna i Sjöbo ungdomsorkester. Innan konserten ska de ha en workshop med Magnus Johansson.

– Det blir väl så att vi spelar något och så kommer han att ge tips och råd, säger Victor Pihl som spelar trumpet.

I fokus

Kollegan Freja Alvesalo tycker det ska bli roligt även om det är en smula nervöst att spela inför en känd och duktig musiker som Magnus Johansson.

Paul Andersson tycker det är kul att kunna sätta trumpeten i fokus. Men det är inte första gången orkestern spelar med Magnus Johansson.

Bakgrunden till spelningen på söndag är att de träffades och gjorde några låtar tillsammans redan i höstas. Då i samband med ett arrangemang i Lund.

Även om musik är det dominerande temat för dagen är den sociala biten minst lika viktig. Dessutom påpekar Matilda Wildmark, som spelar altsax, att det blivit tradition att se finalen i Melodifestivalen tillsammans eftersom de brukar ha läger eller heldag den här helgen.

INTERNAL INTERNAL
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons