Annons

Sandbäcksskolans förvandling firades

- Jag vill hälsa er alla välkomna till Emanuelskolan. Nej, Sandbäcksskolan! Barn- och utbildningsnämndens ordförande Kent-Ivan Andersson (m) hade inte riktig koll på var han befann sig när han invigningstalade på den om- och tillbyggda Sandbäcksskolan i går förmiddag.
Sjöbo • Publicerad 15 augusti 2002
Bild: Tomaz Jönsson
Bild: Tomaz JönssonFoto: 

Rock´n roll! Bandet Piledriver utlöste spontandans bland barnen när Sandbäcksskolan invigdes i går. Gustav Weberg-Tjäder och Ludvig Svensson, båda tre och ett halvt år, rockade loss. Bild: Tomaz Jönsson" BORDER="0"Rock´n roll! Bandet Piledriver utlöste spontandans bland barnen när Sandbäcksskolan invigdes i går. Gustav Weberg-Tjäder och Ludvig Svensson, båda tre och ett halvt år, rockade loss. Bild: Tomaz Jönsson Men annars gick det mesta som det skulle och man märkte på eleverna, och inte minst på de vuxna, att det här var en stor dag. - Visst är det. Och det känns alldeles utmärkt. Jag tycker att invigningen blev våldsamt lyckad, sa rektor Per Hasselgren efter att bandet blivit klippt och den grillade korven börjat serveras till de hungriga eleverna. Sandbäcksskolans förvandling till F-9-skola är nu i hamn. En investering som kostat kommunen drygt 40 miljoner kronor. Och då är det klart att färdigställandet måste firas ordentligt. Kommunfullmäktiges ordförande Sven Gustafsson (s) inledde med ett välkomsttal innan Kent-Ivan Andersson tog över. Båda betonade hur viktigt det är att lära sig saker. - Ta vara på möjligheten att lära er så mycket som möjligt. Kunskap är den största rikedomen och den är dessutom skattefri tills man börjar använda den, sa Kent-Ivan Andersson vilket lockade till skratt, i alla fall bland de vuxna åhörarna. För när gruppen Piledrivers sångare Christian Persson frågade barnen om de tyckte att talen var roliga svarade barnen "Njaeee!". Men de verkade gilla musiken. De gungande Status Quo-låtarna fick flera av barnen att börja spontandansa framför scenen. Barn- och utbildningschefen Eva Liljekvist-Borg blickade in i framtiden till år 2012 och konstaterade att de sexåringar som började på Sandbäcksskolan i går då kommer att vara finniga tonåringar som ska börja gymnasiet. - Då ska vi ha sett till att ni fått bästa möjliga hjälp till en bra utbildning, lovade Eva Liljekvist-Borg. Skolans rektor, Per Hasselgren utnämnde Sandbäcksskolan till världens finaste skola och riktade ett särskilt tack till den förra rektorn Eva Eriksson som var mycket aktiv i planeringen av skolan. Även vaktmästaren Åke Jönsson fick ett särskilt omnämnande. - Han skulle nästan kunna flytta sin postadress hit. Han har praktiskt taget bott här under ombyggnaden och gjort ett fantastiskt arbete. En riktig klippa, sa Per Hasselgren. Kommunalrådet Stefan Lundgren (m) höll det sista talet och därefter klippte åttondeklassaren Maria Smedberg och sexåringen Sanne Karlsson invigningsbandet till tonerna av en trumpetfanfar. Efteråt var det dags för korv och glass. Ett säkert kort som definitivt uppskattades av eleverna. Nioåriga Johanna Karlsson i klass tre tyckte det var roligt att vara tillbaka i den ombyggda skolan. - Jag har inte hunnit kolla runt, men jag tror att det är fint därinne. Jag hoppas det i alla fall, sa hon innan återgick till att leka med sina kompisar.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons