Annons

Sångtalang från Sjöbo vann Sommarchansen

Sjöbotjejen Anna Hansson, 18 år, vann i går kväll talangtävlingen Sommarchansen. Inför en rekordstor publik fick hon ta emot förstapriset, en resecheck på 6000 kronor och en skivinspelning.
Sjöbo • Publicerad 15 augusti 2002

- Det är fantastiskt, säger hon. Jag är rent glad och försöker stå med fötterna på jorden, men helst vill jag bara flyga upp i luften. Jag ska förstås ta med mig någon på resan, min pojkvän kanske. Vad det ska bli för skivinspelning vet jag inte riktigt ännu. Det var en riktig fest i Pildammsparken under tävlingen som i år gick för 30:e året i rad. Som alltid sjunger de tävlande på riktigt till en orkester. Anna Hansson gick vidare till finalen som etta i den första deltävlingen av tre. Hon sjöng Celine Dions "Think twice" på ett sätt som fick juryn att falla direkt för hennes "mogna röst och klangfärg, sina solistkvalitéer och sitt säkra scenframträdande". I går visade det sig att det höll hela vägen även i finalen. - Hela släkten har varit här, alla mina kompisar och min pojkvän, säger hon. Nu får vi väl ut och fira på någon restaurang någonstans kanske. Det var härligt med all publik här. Brandsta City Släckers underhöll och det var ett fantastiskt drag. Vi nio som var med i finalen avslutade med att sjunga I natt jag drömde tillsammans med publiken. Då fanns också 15-åriga Marina Mårtensson, Tomelilla och popgruppen C.R.A.M från Skurup med på scenen. Alla, utom Anna, kom på andra plats i finalen.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons