Scoutgården blir kommunalt dagis

Sjöbo • Publicerad 1 december 2005

Scoutgården på Oran blir åter förskola - om än tillfälligt.

Kommunen har beslutat hyra gården under hela 2006 för att ordna snabba dagisplatser.

– När den nya förskolan på Grimstofta blir klar mot slutet av nästa år, ska verksamheten flytta dit, förklarar kommunalrådet Stefan Lundgren (m). Med ökad inflyttning till kommunen ökar också behovet av barnomsorg och Sjöbos målsättning är att alla ska få dagisplats inom tre månader.

Därför ska Sjöbohem AB bygga en helt ny förskola på Långdansgatan nästa år. I den första etappen ska det finnas plats för 40 barn, i nästa etapp ska den byggas ut för att rymma ytterligare 40 platser.

Men för att utöka barnomsorgen direkt efter årsskiftet ska ett tjugotal platser erbjudas i en tillfällig lokal - scoutgården. Barnen ska sedan slussas över till den nya förskolan mot slutet av året.

Scoutgården har tidigare använts som förskola i Sjöbo scoutkårs regi. Förra året flyttade dock den verksamheten till Sandåkragården.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.