Annons

Sjöbo förhandlar med livsmedelskedja

Sjöbo • Publicerad 4 januari 2005

Allt ser ut att gå enligt planerna för att Skånesågstomten inte ska stå obebyggd särskilt länge. En livsmedelskedja vill bygga här.

Men först måste detaljplanen ändras så att den medger handel. I dag anger detaljplanen industri för tomtens ändamål. Och så måste så klart de befintliga byggnaderna rivas, vilket som synes har påbörjats.

Annons

Vilken livsmedelskedja det handlar om vill kommunledningen i nuläget inte avslöja då förhandlingarna pågår.

– Jag träffade dem strax före jul och då framkom inget som omkullkastar planerna, säger lokalförsörjningschef Sten Atterwall. Tågordningen är viktig i sammanhanget. Man kan inte sluta ett avtal om detaljplanen inte blir godkänd.

– När detaljplanen är klar och de gamla byggnaderna är rivna ska ärendet dras i Skånesågens styrelse. Sedan skriver vi ett avtal med intressenten. Då kan vi också offentliggöra vem det är.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons