Annons

Sjöbo Rödjor nästa område för nya tomter

Sjöbo • Publicerad 9 maj 2005

Sjöbo ska växa ännu mer. Det senaste området att exploateras är sydväst om Ystadrondellen - Sjöbo Rödjor.

Stadsbyggnadschefen Jan-Åke Persson har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att detaljplanelägga området, som i dag endast är sporadiskt bebyggt. Men området är populärt.

Annons

" Vi har intressenter som vill stycka av tomter och bygga bostäder, säger Jan-Åke Persson.

Problemet i dag är att området inte är detaljplanelagt för bostadsbebyggelse. Därför måste tillstånd från grannar samlas in varje gång någon vill bygga nytt.

" Det är bättre att ta ett samlat grepp på området i stället för att fråga grannarna varje gång, säger Jan-Åke Persson. Hur många tomter som skulle kunna styckas av och bebyggas vill han inte spekulera i. Det är oklart hur stor del av området som kan bebyggas, bland annat på grund av skyddsavståndet till riksväg 11 i norr och 13 i söder. Det går också en kraftledning genom en del av området. " Vi får se var i området det kan vara lämpligt med bostäder. Men det kan ta tid innan det blir klart, ett och ett halvt år, kanske mer, säger Jan-Åke Persson som tror att markägarna är positiva till detaljplaneläggningen.

Sjöbo kommun ser just nu ett inflyttningsintresse som man inte varit i närheten av tidigare. Efterfrågan på tomter är stor och därför letar man med ljus och lykta efter lämpliga områden för exploatering. Ett område norr om Orebadet bebyggs för fullt just nu och framöver är det Sjöbo Väst, nordväst om Hörbyrondellen, som är det stora projektet. Där planeras för en blandad bebyggelse med flera hundra bostäder och även handelslokaler.

En utökad bebyggelse i södra utkanten av Sjöbo anses vara ett bra komplement i kommunens bostadsutbyggnad.

" Vi hoppas att det ska bli en trevlig liten förort till Sjöbo, säger kommunalrådet Stefan Lundgren (m).

Andreas Mårtensson

0416-19214

Andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons