Annons

Sjöbo växer med 150 tomter

Sjöbo tätort ska växa igen. Inom ett och ett halvt år kan närmare 150 nya tomter stå klara.
Sjöbo • Publicerad 8 januari 2005

Det är det skriande behovet av nya tomter som satt fart på exploateringsplanerna. I maj ska 20 nya tomter stå klara norr om Tolångavägen och sedan väntar ytterligare fyra områden på att exploateras.

I två av dem (område 1 och 2 på kartan ovan) hoppas man kunna sätta igång arbetet i höst, där krävs endast smärre förändringar i detaljplanen. I dessa områden hoppas man kunna ge plats åt 55 nya tomter, företrädesvis med enskilda småhus. I område 3 och 4 krävs helt nya detaljplaner. Flest tomter kan det bli i område 4, som avgränsas av Schottisgatan i väster, Teknikergatan i norr och Sandåkravägen i öster. Ett 50-tal tomter med byggstart om ett och ett halvt år är kommunens vision för området.

Annons

Att området exploateras är inte så överraskande eftersom det egentligen bara är en fortsättning på bebyggelsen österut.

Mer överraskande är område 3, en bit mark väster om Terrassgatan och söder om Fabriksgatan som hittills varit orörd. Ett populärt rekreationsområde för boende på "backarna". Området är tätt på björk och i folkmun kallat Björkhagen. 20 tomter i den norra delen av området lyder planerna. Resten får förbli rekreationsområde.

– Jag kan föreställa mig att folk har synpunkter, området har varit en grön oas i många år. Men vi måste försöka hitta områden där vi kan förtäta bebyggelsen, säger kommunens lokalförsörjningschef Sten Atterwall.

Andreas Mårtensson

0416-19214

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons