Sjöbobo häktad för människorov

Det blev kort tid i frihet för den 24-årige mannen från Sjöbo. I fredags förmiddag häktades han vid Ystads tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för människorov, misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak.
Sjöbo • Publicerad 20 augusti 2004

Brotten ska ha skett i Sjöbo i november 2003. Förhandlingen i Ystad hölls bakom stängda dörrar. Kammaråklagare Ulf Forsberg yrkade att den misstänkte skulle häktas på sannolika skäl för brotten. Tingsrätten häktade mannen med restriktioner. Mannen bestred via sin advokat Nils J:son Anderberg häktningsyrkandet och förnekade brott. -?Jag kan inte säga någonting av utredningstekniska skäl, svarar advokaten när han nås på telefon efter förhandlingen. Mer än så har inte gått att få fram vad brotten egentligen gäller eller vad som har hänt. Locket har lagts på över utredningen och åklagaren Ulf Forsberg har heller inte kunnats nå för en kommentar, Vid tiden för gripandet hade 24-åringen varit på fri fot i tre veckor. Han är välkänd av polisen och tungt kriminellt belastad sedan tidigare. I år dömdes han till sex månaders fängelse för grovt vapenbrott. Detta var i samband med den uppmärksammade skottlossningen mot polishuset i Sjöbo i vintras. Där räckte inte bevisen för att knyta mannen eller hans tre kamrater till själva skottlossningen, utan bara till vapenbrottet. När detta hände hade mannen avtjänat fyra års fängelse för ett knivöverfall i Sjöbo.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.