Annons

Sjöbotekniker hjälper strömlösa i Älmhult

Sjöbo • Publicerad 18 januari 2005

Personal från Sjöbo Elnät har skickats upp till Älmhult för att hjälpa till med reparation av elnätet efter stormkatastrofen.

– Vi har en frivillig överenskommelse med Sydkraft och vi är glada över att vi kan hjälpa till i en situation som denna, säger Kjell Axelsson, chef för teknik- och fastighetsförvaltningen.

Annons

Det är två linjemontörer som skickats upp.

Med sig har de en traktor-grävare som kördes upp på trailer. Man har också med sig reservdelar typ isolatorer stagmaterial.

– Tanken är att våra montörer ska stanna en vecka, sedan får vi se hur behoven ser ut. Finns intresse hos Sydkraft kan vi skicka upp två nya montörer, säger Kjell Axelsson.

– Det här är ett mycket tungt och besvärligt jobb och personalen jobbar i princip hela tiden. Därför måste de två montörerna få en vilopaus efter en vecka.

Sjöbo Elnät får full ersättning från Sydkraft för sina utlägg.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons