Annons

"Skamfläcken" i Klasarödännu inte riven

Byggnadsnämndens problem med att få ägaren till ett fallfärdigt hus i Klasaröd att ta rättelse fortsätter. Ärendet har rullat på i drygt två år och någon öppning syns inte.
Sjöbo • Publicerad 9 maj 2002

Listan är lång över de beslut nämnden fattat och de klagobrev som Klasaröds Försköningsförening skrivet i fallet. Alla parter, utom möjligen husägaren, vill ha bort det brandskadade taklösa huset vars tomt är belamrad med skräp. Av ägaren har man inte hört ett knäpp. Han har vid ett tillfälle delgivits byggnadsnämndens beslut med polishjälp, men det tycks inte hjälpa. I nuläget har ägaren ett av länsrätten fastställt vite på 50000 kronor hängande över sig, plus ytterligare 75000 kronor i ett nytt viteshot eftersom han fortfarande inte hört av sig, långt mindre rivet vraket som en gång var ett hus. Byggnadsnämndens lista, författad av byggnadschefen Jan-Åke Persson, innehåller en redogörelse i 12 punkter för ärendets förlopp plus 14 bilagor. Den skickades till länsrätten i början av mars då byggnadsnämnden begärde att det första vitet skulle utdömas mot husägaren som bor på annan ort. I mitten av mars skrev Försköningsföreningen direkt till länsstyrelsen och klagade sin nöd över "skamfläcken" som misspryder byn. Fyra gånger tidigare hade man skrivit till kommunen och nu vädjade man om länsstyrelsens hjälp. Länsstyrelsen har nu bett byggnadsnämnden yttra sig över försköningsföreningen brev och byggnadsnämnden svarar med att skicka över den illustrativa listan på deras hittills resultatlösa kamp för att få bort det fallfärdiga huset. Bollen ligger nu hos länsstyrelsen.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons