Skånemoderat i luven på partikollega

Sjöbos kommunalråd Stefan Lundgren (m) är besviken på sin partikamrat i Ystad, oppositionsrådet Thomas Lantz (m). Lundgren tycker inte att Lantz fört fram hela SÖSK-områdets intressen i sitt yttrande till Öresundskommittén.
Sjöbo • Publicerad 23 april 2004

Thomas Lantz var en av SÖSK-representanterna vid ett möte som nyligen hölls på Bornholm, där skåningarna och danskarna diskuterade framtidsfrågor. SÖSK-Bornholms kommunikationsgrupp var kritiska till en del punkter i Öresundskommitténs rapport "Infrastruktur och kommunikationer", bland annat att sydöstra Skåne och Bornholm knappt nämns i rapporten. Men nu har kommunledningarna i Simrishamn och Sjöbo reagerat mot att inte heller SÖSK-Bornholmgruppen nämner den framtida järnvägen Sjöbo-Simrishamn, eller utbyggnaden av riksväg 11 - ens i sina tankar för 2030. Kommunstyrelsens arbetsutskott i Sjöbo ställer sig bakom den skrivelse som kommundirektören i Simrishamn författat, och snart kommer även Tomelilla att ta upp frågan. I skrivelsen får både Öresundskommittén och SÖSK-Bornholms kommunikationsgrupp kritik för att de inte kopplar framtidsvisionerna till den infrastrukturplan som nyligen utarbetats för Skåne. Där finns nämligen både väg 11s utbyggnad och Simrishamnsbanan med.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.