Annons

Snabbaste simmarna i kommunen

Sjöbo • Publicerad 24 januari 2005

Det var fullpackat i Färsingaskolans simhall i går eftermiddag - både i bassängen och på torra land.

Trängseln kom sig av att Sjöbo Simsällskap (SS) ordnade sitt traditionella kommunmästerskap för bästa 2:an, 3:an, 4:an och 5:an i Sjöbo. I vattnet kämpade de unga skolsimmarna för kung och fosterland och runt bassängen hojtade deras föräldrar allt vad de kunde.

Annons

Det här var 15:e gången sällskapet ordnar tävlingen och den brukar locka ungefär 20 lag sammanlagt från de olika klasserna.

– Men i år blev det bara tolv anmälda lag. Exakt varför vet jag inte, men det kan ha berott på att vissa klasser inte fått tillräckligt mycket information om tävlingen. På den punkter ser vi gärna att skolorna skärper sig till nästa år, säger Claes Andersson, simtränare i Sjöbo SS.

Nytt för i år var att alla de vinnande lagen fick en pokal som minne av framgången. Pokalerna får klasserna behålla och de är således inte vandringspris.

För att ingen skulle gå tomhänt hem fick varje enskild simmare också diplom. – Pokalerna har kommunen skänkt, kanske inte så konstigt då detta är just ett kommunmästerskap. Till nästa år blir det till att skaffa nya pokaler till förhoppningsvis fler lag, säger Claes Andersson.

Årets bästa 2:a blev Sandbäckskolan2 på tiden 2.18.68. Här deltog tre stycken fyramannalag..

Bästa 3:a blev Emanuelskolan-Solen på 2.34.73. Tre sexmannalag deltog.

Bästa 4:a blev Sandbäckskolan4 på tiden 2.25.73. Två åttamannalag deltog.

Bästa 5:a blev Sandbäckskolan5 på 2.20.88. Fyra stycken åttamannalag deltog.

De vinnande lagen från 4:an och 5:an går nu vidare till en Skånefinal i Malmö där det hägrar prispengar. Sjöbos unga simmare brukar hamna högt upp i denna Skåneuppgörelse.

– I fjor vann 5:an från Sjöbo sin åldersgrupp och kom hem 5 000 kronor rikare, berättar Claes Andersson

Annons

Leif Möller

0416-192 12

leif.moller@allehandasyd.se

SJÖBO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons