Annons

Snart byggstart för golfbanan

Golfbanan i Björka har tagit ännu ett steg mot förverkligande. På Sjöbo Golfklubbs årsmöte i måndagskväll tog medlemmarna ett enhälligt beslut att starta banbygget. Man satte dock upp ett villkor: banklånet måste vara klart.
Sjöbo • Publicerad 11 mars 2003

- Vi ska diskutera lånet med banken på torsdag och jag gör bedömningen att det ser ljust ut, säger Lars Fält, ordförande i golfklubben. - Vi har sagt i styrelsen att vi inte tänker lägga ner en enda krona innan alla kontrakt är undertecknade. På fredag ska vi träffa markägaren, entreprenören, banken och banarkitekten. Om alla är nöjda och skriver på så startar vi bygget så snart det går, kanske redan i slutet av nästa vecka. Sedan blir det full fart med byggandet. Första steget blir att markera ut vilka träd som ska fällas. Markägaren utför fällningen. Steg två blir att entreprenören tar bort alla stubbar, börjar bygga greenerna och i augusti sår gräset. - Siktet är inställt på att banan ska vara spelbar sommaren 2004, säger Lars Fält. På årsmötet beslöt man också att de som anmäler sig som nya medlemmar fram till och med den sista juni ska slippa inträdesavgiften på 4 000 kronor. Efter detta datum får nykomlingarna betala full avgift. När golfbaneplanerna presenterades satte man upp målet att vara 500 medlemmar innan man körde igång bygget. Medlemsrekryteringen gick dock inte riktigt som önskat och i december summerade man 301 medlemmar. Den siffran gäller än i dag. I december tog man beslutet på ett medlemsmöte att fortsätta planera för ett bygge, men i bantat skick. - Det gäller fortfarande. Vi väntar med att bygga klubbhus, makinhall och korthålsbana. Vi får leva lite spartanskt i början, säger Lars Fält. I Sjöbo har det varit ganska lätt att ragga medlemmar, men utanför kommunen har det gått trögt. Lars Fält tror dock att det ska gå lite lättare när man har något konkret att visa upp.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons