Snurrig potatis hetaste grejen på årets vårmarknad
Älgkebab, melle, maffiga langos och munkar. Det fanns en hel del marknadsmat att välja på under Sjöbos vårmarknad i helgen – en marknad som i år arrangerades av Kais konfekt, som också var på plats med marknadsgodis.
Den småskaliga marknaden erbjöd ett blandat urval av det där som hör marknader till, inte minst på matfronten, både vad gäller det som äts på plats och det man kan köpa med sig: allt från italienskt kaffe och älgkebab till närproducerad honung, korvar och ostar.
Och årets mesta marknadsmat verkade vara den spiralsvarvade ”tornadopotatisen” på pinne, som syntes i var och varannan marknadsbesökares näve.
Antalet besökare varierade med väder och tid – när YA kom vid halvettiden på söndagen, andra dagen, såg det först lite glest ut.
Men bara en liten stund senare var det plötsligt mycket mer folk i raden mellan knallar och matvagnar.
– I går lördag var det rätt mycket folk som var på väg till och från konstrundan, i dag verkar det mer vara folk härifrån Sjöbo-Tomelillatrakten, konstaterar Tomelillabon Chris Frisk som säljer kaffe från sin vagn.
När det gäller söndagen var det kanske också så att omställningen till sommartid gjort att många tagit lite sovmorgon.
– Igår kom det väldigt mycket folk rätt tidigt, i dag har det varit lugnt innan men nu har det tagit bra fart, säger Jeanette Ohlin, som säljer honung och relaterade produkter från Araskoga.