Annons

Strid om bygge i Omma

Sjöbo • Publicerad 10 maj 2005

Striden om Peter Danielssons planerade bostadsbygge och vingård i Omma går vidare. Länsrätten dömde i mars till Danielssons fördel, ett beslut som tre grannar nu har överklagat till kammarrätten.

Danielsson vill bygga ett bostadshus på sin fastighet och har även röjt skog till en vingård.

Annons

Det är framförallt bostadshuset som grannarna är emot. Grannarna anser inte att området ska förtätas på bostadshus och ser en fara i att naturvärden går till spillo om så sker. En av grannarna är också orolig över att det blir mer insyn till hans bostad.

Länsrätten ger dock Peter Danielsson rätt och menar att bostadsbygget inte innebär någon olämplig markanvändning. Det stör inte heller landskapsbilden, anser man.

Vad gäller insynen menar länsrätten att den eventuella olägenheten inte blir så betydande.

Beslutet har alltså överklagats till kammarrätten. Grannarna yrkar även om inhibition, det vill säga att Danielsson inte ska kunnna bygga något förrän kammarrätten tagit ställning i frågan. Yrkandet om inhibition har dock redan avslagits av kammarrätten.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons