Team Jakob ordnar ny körfest

Team Jakob-kören bjuder in till stor körkonsert med bröderna Rongedal i april. För även om Jakob Samuel och tv-kamerorna är borta finns kören fortfarande kvar.
Sjöbo • Publicerad 16 januari 2012
Linnea Ringheim framför solomikrofonen när Team Jakob-kören övade i lördags. På konserten i april gör kören ett eget framträdande och så blir det sånger tillsammans med både övriga körer och bröderna Rongedal.
Linnea Ringheim framför solomikrofonen när Team Jakob-kören övade i lördags. På konserten i april gör kören ett eget framträdande och så blir det sånger tillsammans med både övriga körer och bröderna Rongedal.Foto: Sprisse Nilsson

Redan nu är det klart att det blir minst mellan 100 och 150 körsångare på scenen i Färsingahallen den 29 april. Till det kommer framträdande av bröderna Henrik och Magnus Rongedal.

Välkända från Melodifestivalen för några år sedan och med mycket rutin som körsångare bakom andra artister.

Team Jakob-kören leds nu av Hallfridur Kristensson som även var med som medlem under tv-framträdandena. Hon är också körledare bland annat inom kulturskolan i Sjöbo.

- Jag drar gärna i gång stora projekt och det här kommer att bli en körkonsert med många körer.

Kyrkokörer från Sjöbo och trakterna runt om är inbjudna. Än så länge har inte anmälningstiden gått ut så exakt hur många det blir är osäkert. Men redan nu är det klart att det blir åtminstone en bit över 100 körsångare.

- För oss som normalt inte är så många blir det jätteroligt att plötsligt vara 100 stycken på scen.

Alla åldrar kommer att vara och det är tänkt att barnkörerna ska få göra några melodier på egen hand.

Hallfridur Kristensson säger att det ännu inte är bestämt om kören, som nu är en ideell förening, ska göra ett årligt arrangemang. Men går allt bra den här gången blir det garanterat fler konserter.

Efter framträdandena i somras har kören övat varannan vecka under hösten. 15 av de 20 originalmedlemmarna är kvar.

Men Patrik Karlsson säger att det finns möjlighet för nya sångare att ansluta.

- Men det krävs att de har kvalifikationer och först blir det naturligtvis uppsjungning.

Andreas Hermann säger att tanken är att det ska bli en bestående kör. En pop- och rockkör.

Fast Hallfridur Kristensson vill gärna att de ska omfamna fler genrer än så.

I lördags hade kören ännu ett av sina övningstillfällen. Denna gången en heldag som ett led i uppladdningen inför den stora konserten.

Maria Sällberg
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.