The Doggies intar scenen

Det är inte bara The Poodles som bjuder på rock på Gamla Torg på Sjöbodagen.
Sjöbo • Publicerad 16 september 2009
Sara Johansson, Malin Thelander, Pontus Holmegard, Robin Thelander, David Hellwig och Frida Klytsareff utgör bandet The Doggies, som nu repar intensivt inför sitt framträdande på Sjöbodagarna.
Sara Johansson, Malin Thelander, Pontus Holmegard, Robin Thelander, David Hellwig och Frida Klytsareff utgör bandet The Doggies, som nu repar intensivt inför sitt framträdande på Sjöbodagarna.Foto: 

Ett betydligt yngre band ligger just nu i hårdträning för att stå på scenen före pudelrockarna.

De kallar sig The Doggies och består till största delen av elever från Färsinga Lärcentrums musikklasser.

– Vi ville fortsätta att spela även efter att vi slutat skolan. Robin, jag och David har pratat länge om att starta ett band, förklarar Pontus Holmegard.

Frida Klytsareff och Sara Johansson har spelat i andra konstellationer, och de uppträdde på förra årets Sjöbodagar.

– Det är tack vare det stöd vi fått från våra lärare i musik som vi har fortsatt spela, säger Sara Johansson.

Nu har Sara, Frida, Malin, Robin, Pontus och David funnit varandra. När Sjöbo Handelsklubb hörde av sig och ville ha ett lokalt band på scenen innan The Poodles, var inte ungdomarna sena att ta chansen. De tog sig passande nog namnet The Doggies. Programmet de bjuder på är mycket blanda, med annat hårdrock av Avantasia, ballader som Leonard Cohens Halleluja och kända låtar som Summer of 69, Thousand Miles och Want to break free.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.