Annons

Tidsfristen har gått ut för sopsamtalen

Förhandlingarna mellan kommunen och företaget Ohlssons om vem som ska betala vad för förra årets sopkaos har gått över tiden. Tidsfristen som satts var den siste augusti.
Sjöbo • Publicerad 5 september 2011

Ytterligare något försök att prata med Ohlssons företrädare ska göras men sedan skickar kommunen en faktura på vad de kräver i ersättning för att tömningen av sopkärl inte fungerade som tänkt. Så kallade kvalitetsavdrag.

Ohlssons å sin sida begär pengar av kommunen för att antalet fyrfackskärl blev större än beräknat. Kommunens tekniske chef Johan Johansson säger att kommunen är beredd att stå för kostnaden för själva kärlen.

Annons

– Men de vill ha mer och på den punkten är vi oense.

Johan Johansson säger att det i avtalet mellan parterna står att entreprenören får tåla normala förändringar. Frågan är hur stor skillnaden i antalet kärl ska bedömas.

Om inget sensationellt framkommer närmsta tiden skickar kommunen sin faktura med kvalitetsavdragen till Ohlssons. Enligt Johan Johansson är parterna ganska överens angående beloppet.

Diskussionen gäller hur mycket kommunen ska ersätta Ohlssons med.

Samtalen har pågått sedan nästan ett år. Johan Johansson tycker dock inte att avtalet var dåligt gällande hur parterna ska agera i händelse av att allt inte går som planerat.

– Fast hade vi gjort om avtalet är det möjligt att vi tydligare poängterat att entreprenören måste tåla förändringar i det ursprungliga underlaget.

Taner Caliskan
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons