Annons

Tilltänkt förvaltningschef tackade nej i sista stund

Sjöbo • Publicerad 17 januari 2005

Sjöbo kommun få fortsätta sökandet efter en ny teknik- och fastighetschef, tillika vd för Sjöbo Elnät. Bengt Lindvall från Tyresö, som sökt och blivit utvald för tjänsten, tackade i sista stund nej.

– Det verkar ha gått troll i rekryteringen, säger kommunalrådet Stefan Lundgren (m).

Annons

Den nuvarande chefen Kjell Axelsson har redan passerat sin pensionsålder och har för avsikt att sluta sin anställning den siste augusti. När man började arbetet med att rekrytera en efterträdare till Axelsson våren 2003 var tanken att den utvalde skulle gå bredvid Axelsson i två år. När Axelsson arbetat sin sista dag skulle ersättaren installeras permanent. Nu är frågan om det blir någon introduktionstid alls. Det stod tidigt klart att det inte var så lätt att rekrytera en ny chef. Den första rekryteringsfirman som fick uppdraget hittade inte en enda kandidat.

Den andra, Ledarskaparna Partners, hittade fyra lämpliga, och av dessa bestämde sig kommunens rekryteringsgrupp för Bengt Lindvall.

Men i onsdags morse, samma dag som kommunstyrelsen formellt skulle besluta om anställningen, ringde Bengt Lindvall till kommundirektör Roger Larsson och meddelade att han tänkt om. Han var inte längre intresserad av att bryta upp från sin nuvarande tjänst som miljö- och stadsbyggnadschef i Tyresö kommun och flytta till Skåne.

– Vi får sätta oss ner och diskutera hur vi ska gå vidare. Vi får undersöka om de tre andra kandidaterna skulle passa, säger Stefan Lundgren. I det fortsatta rekryteringsarbetet kommer kommunen att ha hjälp av Ledarskaparna Partners.

– Ja, de har ju inte slutfört sitt uppdrag eftersom vi fortfarande inte har någon chef, säger Stefan Lundgren.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons