Tradjazz och körsång i kyrkan

Onsdagen den 11 augusti blir det både svängig New Orleansjazz och vacker körsåg i Södra Åsums kyrka i Sjöbo. Det är Sjöbo församling som ordnar sommaren sista Musik i sommarkväll och framträder gör Dreamboat Jazzband och Sjöbo Gospel.
Sjöbo • Publicerad 9 augusti 2004

Konserten ska innehålla både enskilda framträdanden av Drömbåten respektive kören och gemensamma sådana. Dreamboat Jazzband består av Paul Strandberg, Malmö, kornett, Johan Gustafsson, Sjöbo, klarinett, Gunnar Boräng, Simrishamn, trumbon och sång, Göran Söderberg, Simrishamn, piano, Jan Nilsson, Simrishamn, banjo, Kist Gadd, Everöd, bas och Hans Bendroth, Kristianstad, trummor och sång. Orkestern har en vilja att spela musik där alla i bandet hjälps åt att bära melodin med en gungande och drivande rytm, liksom stilens pionjärer gjorde. För två år sedan höll Dreamboat en välbesökt konsert i Södra Åsums kyrka tillsammans med svensk-amerikanen Örjan Kjellin, klarinettist som bott i New Orleans sedan 1966. Eftersom amerikanarna inte kunde uttala hans namn fick det bli Orange Kellin och under det namnet har han blivit något av en ikon för den traditionella jazzen i USA. Sjöbo Gospel startade för cirka fyra år sedan och gruppen, tre killar och drygt 20 tjejer, består enbart av lokala förmågor. Man ämnar bjuda på ett knippe kända sånger, bland annat Amazing grace. Konserten i Södra Åsums kyrka börjar klockan 19.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.