Trafiken på Planteringsgatan synas

Polisen i Sjöbo håller ett extra öga på Planteringsgatan framöver. Anledningen är uppgifterna om att bilister kör på gång- och cykelbanan för att undvika farthindren.
Sjöbo • Publicerad 17 februari 2003

- Vi kollar upp det i samband med att vi patrullerar, men vi har hittills inte sett något. Vi är mycket intresserade av att få veta om det stämmer, säger närpolischef Tommy Persson. För en vecka sedan berättade YA om trafikproblemen på Planteringsgatan i Sjöbo. Enligt boende på gatan är det många bilister som använder gång- och cykelbanan för att slippa köra över de nybyggda farthindren. De farthinder som byggdes för att höja trafiksäkerheten på gatan. fruktar för säkerheten Beteendet orsakar stor oro bland boende som fruktar för sin egen och sina barns säkerhet när de befinner sig på gång- och cykelbanan. - Det är synd att folk inte kan respektera de trafikregler som finns, men om vi får syn på någon som kör på gång- och cykelbanan kan jag lova att det blir dryga böter, säger Tommy Persson.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.