Två män misstänkta för brott mot fiskelagen

En gädda, en abborre men inget fiskekort. Fiskelyckan blev kort för två män som togs på bar gärning när de tjuvfiskade i Snogeholmssjön.
Sjöbo • Publicerad 12 maj 2011

Det är en fiskehistoria som tagen ur en av Fritiof Nilsson Piratens böcker.

De båda männen, 30 och 37 år gamla, begav sig i onsdags kväll ut på sjön i en liten gummibåt. Fisket gick bra, I en håv på botten av båten sprattlade en abborre på ett kilo och en gädda på ett och ett halvt kilo.

Men en kvällsflanör fattade misstankar mot de båda männen och larmade fiskerättsinnehavaren. I väntade på att fiskarna skulle ro tillbaka till stranden gömde sig männen bakom en buske. De tjuvfiskande männen hade parkerat sin bil i närheten, så det var lätt att räkna ut var de skulle föra i land sin last.

Det blev en lång väntan. I skymningen hördes till slut plasket från årorna när männen återvände. I land ertappades de med fångsten. Polis larmades och grep dem. Fisken och fiskespöna togs i beslag.

Männen erkände och tvingas nu att betala ett strafföreläggande på 2 000 kronor vardera, inklusive en avgift på 500 kronor till brottsofferfonden.

– Det hade varit billigare att lösa fiskekort, säger Hasse Persson vid polisen i Ystad.

Maria Sällberg
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.