Annons

Uppsagt jaktavtal kan äventyra ungdomsprojekt

Sjöbo • Publicerad 13 januari 2005

Det framgångsrika projektet med ungdomsjakt på kommunal mark är i gungning. Detta sedan teknik- och fastighetsnämndens arbetsutskott beslutat säga upp jakträttsavtalet från och med 1 juli.

Bo Nilsson i Sövdeborgs jaktskytteklubb reagerar starkt på beskedet. Det är klubben som håller i projektet. Nu begär Bo Nilsson att få träffa de kommunansvariga för att inventera vad projektet hittills gett. Han begär också att kommunen även i fortsättningen upplåter mark så att Sjöboungdomar kan får en seriös jaktutbildning .

Annons

Projektet började för fyra år sedan på initiativ av kommunen. Man upplät en bit mark där Jaktskytteklubben fick uppdraget att organisera jaktutbildningen. Det slog väl ut och 10-12 ungdomar gick jägarskolan. Ungdomarnas engagemang var stort. Men teknik- och fastighetsnämnden framhåller att deras uppgift är att få ut marknadsmässig ersättning för markupplåtelsen. Därför vill man nu säga upp avtalet och eventuellt omförhandla.

Men Bo Nilsson kontrar med att uppsägningen av jaktavtalet i praktiken innebär att man får lägga ner projektet. Vilket vore mycket synd då det skulle drabba ungdomarna ytterst, anser han.

Kultur, turism- och fritidschefen (ktf) Bo Odéen beklagar att tekniknämnden gör så här, men han säger sig inte kunna göra mycket åt det då frågan inte ligger på hans förvaltning. Projektet har gett kommunen god publicitet och det vore synd om det lades ner, anser han.

Som en sista utväg kan Jaktskytteklubben söka bidrag hos ktf-nämnden, men enligt Odéen blir det bara rundgång i de kommunala pengarna.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons