Annons

Vandalism och storm sinkar mölla

Sjöbo • Publicerad 12 januari 2005
I lördags blåste delar av taket av den blivande kulturmöllan. Tanken var att Lars Eklöw skulle vara klar med projektet om fyra år. Nu blir det klart först 2010. BILD: PRIVAT
I lördags blåste delar av taket av den blivande kulturmöllan. Tanken var att Lars Eklöw skulle vara klar med projektet om fyra år. Nu blir det klart först 2010. BILD: PRIVATFoto: 

Skadegörelse med krossade rutor och översvämmad källare som följd. Och så i helgen, ovanpå allt annat, blåste en del av taket av.

Lars Eklöws projekt att förvandla ett spannmålsmagasin till kulturmölla har drabbats av flera motgångar på sistone.

Annons

– Det är klart att geisten trubbas av. Tyvärr är det inte lika roligt att jobba vidare. Men även om det känns arbetsamt just nu gäller det att inte ge upp.

Problemen med skadegörelse har pågått ett tag. Lars Eklöw tror att det sammanlagt handlar om minst 50 fönster som slagits sönder.

– Eftersom jag bara använder munblåst glas tar det tid att hitta.

Normalt stannar skadegörelsen vid fönsterkrossning. Men under den senaste månaden har någon vid tre tillfällen gått in i fastigheten och satt på vattenkranen i källaren.

– Hela källaren har varit fylld med vatten. Det har stått ovanför varmvattenberedaren.

Lars Eklöw säger att han varit tvungen att låna pump av brandkåren och därefter torka ut utrymmet.

I samband med stormen i lördags blåste så en del av taket av.

– Det har förmodligen rest sig och flugit över hela huset och mot gaveln på ett grannhus.

Förutom att projektet med att skap en kulturmölla försenas ett år för stormskadan också ett ekonomiskt bakslag. Att lägga om taket tror Lars Eklöw går på bortåt 50 000 kronor.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons